diumenge, 2 de gener del 2011

SALVIA



Pertany a la família de les labiades, és una planta nativa del mediterrani, on ocupa les vessants pedregoses, les vores dels camins i els llocs calcaris.

Té forma de mata perenne d'una altura de fins a 70 cm. de longitud, amb una tija llenyosa i ramificada i amb les fulles oposades, de forma ovalada i lanceolada i amb el marge dentat. Les flor són liles agrupades en espiga.

Les fulles grans contenen un oli per a aromatitzar carns i embotits. Es consumeixen en infusió com a planta medicinal per al sistema nerviós.

També s’utilitza en perfumeria, farmàcia, als licors i per fer sabons.

1 comentari:

  1. Crema de formatges per a pasta...

    Ingredients:
    Salvia
    Mantega
    Crema de llet
    Caserios, roquefort o formatges al gust del consumidor.

    Posar una mica de mantega i una mica de salvia a la paella. Anar en compte de que no es cremi la mantega! Sols que es desfaci la matega, afegir la crema de llet, i tot seguit els caserios o formatges que us agradin. Mentre es calenta la crema de llet aneu xafant-los amb una forquilla i JA ESTÀ!
    Posar sobre la pasta, la carn...

    ResponElimina